Novi album Sare Renar “Gdje povlačiš crtu?” pretpremijerno u Vinylu

Povodom izdanja četvrtog live konceptualnog albuma Sare Renar „Gdje povlačiš crtu?” , u četvrtak, 18. siječnja u 19 sati u Vinylu (Bogovićeva 3, Zagreb) održat će se preslušavanje ploče, performans i razgovor s umjetnicima zaslužnima za njegovu realizaciju.

Projekt „Gdje povlačiš crtu?” nastao je prije točno godinu dana kao muzičko-scenski događaj u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti, a u četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, četvoro muzičara i dvoje glumaca na ovom hibridnom albumu istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor, a postavljat ćemo ga sebi (i drugima) cijelog života.

„Ovo djelo nije pop album – nema singlova, neće se snimati spotovi, vrtjeti na televiziji u sklopu zabavnog programa a po svoj prilici ga neće ni telekomunikacijske kompanije uzeti za reklamu. Sasvim sigurno neće reklamirati pivo. Ono što ovaj album jest je vožnja. Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova. Ja ne znam gdje povlačim crtu, zato se ovom temom zadnjih godinu dana i bavim. A vi, gdje vi povlačite crtu?“

O albumu, crtama, granicama i stvaranju razgovarat će Dubravko JagatićVišeslav LabošIvan LaićSara Renar i Zoran Stajčić pod budnim okom Vladimira Šagadina. Za vizualni performans zaslužan je Miro Petković aka Modul Osam.