Novi album Teške industrije – “Bili smo raja”

teska-industrija

Svaralaštvo sarajevske pop rock škole sažeto je u novom albumu Teške industrije pod nazivom “Bili smo raja”, koji je predstavljen 10. lipnja na CMC festivalu.

70-ih i 80-ih godina u Sarajevu najizvođenije i najpopularnije su pjesme Indexa, Bijelog dugmeta, Ambasadora, Kemala Montena, Zdravka Čolića i još mnogih drugih. Ivica Propadalo odlučio je “okupiti raju” te snimiti i preanažirati već dobro poznate hitove. Na albumu se nalazi 10 pjesama u modernom aranžmanu tipičnom za ovo doba, ali sa starim, prepoznatljivim zvukom Teške industrije. Pravo osvježenje donosi vokal Lee Mijatović, mlade Splićanke koja je debitirala s Teškom industrijom na prošlogodišnjoj Dori pjesmom “Nazovi stvari pravim imenom”.

propadalo_booklet_PATHPrvi singl s ovog specifičnog albuma je pjesma Teške industrije “Život je maskenbal”, a trenutni singl je pjesma “U meni jesen je” koju je svojevremeno proslavio Halid Bešlić, a bend je snimio i spot za tu pjesmu pod redateljskom palicom Darka Drinovca.

Okosnicu tima koji su radili na albumu čine: Vedad Hadžiavdić na gitari, pjevačica Lea Mijatović, basist i izvršni producent Ivica Propadalo, Robert Domitrović na bubnjevima, Frano Šokić na klavijaturama i mladi producent i koaranžer Igor Ivanović.

Ivica Propadalo izjavio je kako je najteži dio posla bio doći do autorovih pjesama i dobiti njihovo dopuštenje za ponovno snimanje i prearanžiranje njihovih pjesama.

Vjerujemo kako će album “Bili smo raja” osvojiti ljubitelje rock zvuka, ali i sve obožavatelje zabavne glazbe.