Novi album TrianguliZona „Live at MM“

Foto: Damir Žižić

TrianguliZona je zagrebački sastav za eksperimentalnu i improviziranu glazbu koji djeluje još od 2005. Dne 14. prosinca 2015. grupa je odsvirala obljetnički koncert u povodu deset godina rada, u dvorani Multimedijalnog centra Studentskog centra u Zagrebu. Kako su energija i kreativnost nastali na koncertu nadmašili sva očekivanja, zvučni su dio koncerta odlučili objaviti u posve integralnom obliku i redoslijedu.

Godine 2005. Grupa je nastala pod imenom Triangulizona loop project. Kapo te ideje je bio Ivan Kapec na gitarama, loop pedali, a često i na laptopu, uz suradnika i istomišljenika Andreja Jakuša na trubi, krilnici i mnogobrojnim efektima. Ubrzo im se priključio video umjetnik Vladimir Končar koji je na koncertima u živo radio video instalacije, pa je ubrzo dobio nadimak instalator. Kako bi pojačali ritmičku bazu priključio im se bubnjar Janko Novoselić.

Uz brojna gostovanja na raznim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu band je snimio četiri albuma, među kojima je kritika osobito pohvalila „Flossy“, objavljen za portugalski Testtube. Izdanja su pratili su i video uradci Vladimira Končara. TrianguliZona je surađivala sa raznim izvođačima od kojih je najvažnije spomenuti japanskog umjetnika zvuka Sunaa Inamija, jednog od glavnih aktera alternativne i eksperimentalne scene umjetnosti zvuka. S njim je održana serija koncerata koja je otvorila nove poglede na glazbu ali i stvorila neke nove životne smjernice. Usprkos različitim transformacijama TrianguliZona je ostala privržena prvotnoj ideji kolektivne improvizacije.

Album ‘Live at MM’ dostupan je za slušanje i kupovinu na Bandcamp stranici, a bend možete pratiti i na Blogu TrianguliZone.

TrianguliZona  – Live at MM

  1. Into the Night
  2. Rituals
  3. Hidden Reality
  4. The Journey Continues
  5. Can’t avoid the FUNK
  6. Gregorian Banquet
  7. Jackal Tribe
  8. Echoes of Blur
  9. Breathe

 

Andrej Jakuš – truba, elektronika
Ivan Kapec – gitara, fx
Janko Novoselić – bubnjevi