Novi kum Hard Placea je legendarni rocker Janko Mlinarić – Truli

truliNavršava se 5 godina od kada je Hard Place „Biggest Little Rock Club” otvorio svoja vrata i prigodno petodnevno slavlje je u svom finalu. U subotu 26.09. Janko Mlinarić Truli će kao novi kum kluba razrezati slavljeničku tortu i podijeliti prisutnima, sve uz svirku All Stars Hard Rock Banda.

Hard Place-u je nevjerovatna čast i veselje da je legendarni rocker i čovjek koji je „izmislio” rock’n’roll na ovim prostorima pristao da bude kum sljedećih 365 dana. Nismo mogli poželjeti boljeg nasljednika naših prethodnih kuma i kumova (Martina Validžić, Žanamari Lalić, Jelena, Anika i Ingrid, Pero Galić) jer je Janko Mlinarić Truli, „jedan od rijetkih preostalih urbanih fakina, vrste koja polako izumire” (citat Ivica Kostelić).

Nabrajati sve uspjehe i dostignuća koje je Truli napravio (a za koje se nažalost premalo zna) bilo bi predugo i vjerovatno ne bi sve uspjeli nabrojati, ali samo ako kažemo da je Truli svoj prvi band „Bezimeni” osnovao 1961.godine i da su vjerovatno prvi rock’n’roll band na ovim prostorima, i ako znamo da su u njegovom legendarnom tonskom studiju „JM Sound” snimljeni svi važniji albumi rock’n’rolla bivše države onda je to više nego dovoljno. Ne bi bilo albuma Azre (čiji je basista bio kratkotrajno) ili Prljavog Kazališta, ne bi bilo Filma, Haustora ni pola novog vala, ne bi bilo Atomskog Skloništa, Parnog Valjka, Psihomodo Popa i nebrojenih drugih da nije bilo pravog „Dobrog duha Rock’n’rolla” Janka Mlinarića Trulog.