Novi semestar Škole kreativnog pisanja Milane Vuković-Runjić prati model „1Q84“ Harukija Murakamija

milana-vukovic-runjicTajanstveni trosložni roman Harukija Murakamija „1Q84“, koji se u Japanu u prvih mjesec dana prodao u više od milijun primjeraka, bit će lajtmotiv devetotjednog proljetnog semestra Škole kreativnog pisanja koju je prošle godine otvorila urednica i spisateljica Milana Vuković-Runjić, čiji autorski pedigre broji više od 20 objavljenih naslova te brojne kolumne u tiskovinama.

„Zamislite da se zovete Tengo, da ste mladi profesor matematike koji sanjari o tome da postane pisac, no umjesto toga dobije zadatak da preradi roman djevojke po imenu Fukaeri. Radeći na njezinom rukopisu, Tengo shvati što je pisanje i kakvu priču želi napisati. Upoznajući se s Tengovim metodama, pokušat ćemo ih primijeniti i na vlastito pisanje. Zašto da junak nastavka Škole kreativnog pitanja ne bude – književni lik? Svakog ponedjeljka nakon uvodnog predavanja poslužit ćemo se jednim njegovim promišljanjem i primijeniti ga na vlastite rukopise,“ otkrila je osnovnu nit vodilju u radu s polaznicima Milana.

Proljetni semestar Škole kreativnog pisanja započinje 25. siječnja u 18.30 sati u Knjižari Vuković&Runjić u Teslinoj 16, a odvijat će se u jednoipolsatnom ritmu svaki ponedjeljak u isto vrijeme sve do 21. ožujka, što zajedno uključuje devet termina. Nakon svakog uvodnog predavanja slijedi rad na tekstu na kojem se polaznici mogu osobno posavjetovati i analizirati tekstove s voditeljicom. Nove polaznike očekuje i poklon knjiga za vjetar u „spisateljske prste“. Broj polaznika je ograničen, a prijave se mogu poslati na mejl vukovicirunjic01@inet.hr ili 4810-742.