Novi singl: BOA predstavlja ‘FAKE’

BOA_promo_photoKultni zagrebački art-rock band Boa svoju tridesetu godišnjicu glazbenog djelovanja obilježava u revijalnom stilu – sutra, u utorak 21.02., u emisiji Fantastična četvorka kod Siniše Šveca i Milana Peha na radiju Soundset Plavi premijerno će se zavrtjeti njihov novi singl „Fake“ (fejk)!

Pjesma „Fake“ (fejk) koju autorski i aranžerski potpisuju zajedno članovi banda Mladen Puljiz, Slavko Remenarić i Mladen Malek, drugi je singl s novog albuma Boe koji izlazi početkom svibnja. Po prvi puta naslov Boine pjesme nije na hrvatskom jeziku, već se radi o engleskoj riječi koja se, međutim, već duboko ukorijenila u govor da postala dijelom svakodnevice. „Fake“ (fejk) se, kao što ime pjesme sugerira, odnosi se na tzv. lažnjake  – masu pojava i ljudi koje nas okružuju. Pretendiraju biti originalne, a ustvari su obične imitacije nečega već viđenoga. Pjesma govori o tužnim sudbinama onih koji su imitacije, ali i onih koji s njima dolaze u dodir.

„Kako se imitacije gomilaju i stalno stižu nove,čovjek se u svemu tome izgubi i više ne zna što je izvorno, odnosno prirodno, a što je imitirano. Ni same imitacije više ne znaju da su imitacije, već si umišljaju da su originali“.

Pjesmom „Fake“ Boa se uspješno približila svojim starim, danas bezvremenskim hitovima „Jer ljubav je“, „Tako lijepa“, „Stup od soli“, „Za vezu je potrebno dvoje“, „Svi tvoji poljupci“, „Kao mir“ itd. pojašnjava nam Mladen Malek, producent novog album grupe Boa.

Dugoočekivani novi album Boe izlazi početkom svibnja pod etiketom Menarta.

Najava izlaska albuma, video spot za pjesmu „FAKE“ te kratki promotivni koncert održat će se u utorak, 28.02.2012. u zagrebačkom klubu Pepermint od 22 sata, gdje će Boa uživo uz par starih, premijerno izvesti i nekoliko novih pjesama.

Neposredno nakon izlaska novog albuma u svibnju Boa najavljuje promotivne koncerte na kojima će predstavljati novi materijal ali i izvođenjem starih hitova obilježiti 30 godina rada benda.