Novi singl projekta Kensington Lima posveta je formatu kazeta, albuma i ’90-ima

klcassette

Nova pjesma glazbenog projekta Kensington Lima, „It was better in the days of cassette”, koja je ovih dana ugledala svjetlo dana, intimna je posveta formatu kazeta, albuma i devedesetim godinama 20. stoljeća.

Kensington Lima autorski je projekt Josipa Radića koji je zaslužan za sve vokalne i instrumentalne dionice na pjesmi, dok produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, mladi zagrebački producent iza kojeg su suradnje s Irenom Žilić, Lovely Quinces, Luce i drugima.

„Inspiracija za pjesmu javila se jedne subote ujutro, a do večeri smo već imali snimku i prvi miks pjesme. Riječ je, zapravo, o jednoj veseloj i zajebantskoj posveti mom upoznavanju sa svijetom glazbe, tamo negdje sredinom devedesetih. Albume koje sam slušao na lošim kazetama i danas rado slušam na CD-ovima, ali tada su imali jedan poseban šarm. Možda i nije sve bilo bolje, kao što naslov kaže, ali je svakako bilo jednostavnije”, opisuje Radić.

Nakon već objavljenih pjesama, “Day off” i “Long summer short”, „dani kazete” nastavak su suradnje Radića i Mrakovčića, a na budućim ostvarenjima pridružit će im se neki od Radićevih glazbenih prijatelja i kolega sa scene.

Više pratite na službenim web i facebook stranicama Kensington Lima.