Novosti na 6. izdanju Bedem festa u Nikšiću

bedemOvogodišnji, šesti po redu, Bedem Fest na nikšićkoj tvrđavi održat će se 3. do 6. rujna.

Pored ranije potvrđenih imena, kao što su Discipli A Kitchme, Josipa Lisac, Marčelo, Irish stew of sindidun, predstavljena su i nova imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Bedemu.

Tu je kultni sastav iz Crne Gore – Gospoda Glembajevi, čija najava je već izazvala veliko oduševljenje njihovih vjernih ljubitelja. Slijedi kultni beogradski stari punk sastav Dža ili Bu, koji su ove godine objavili svoj sedmi po redu studijski album, kao i britanski sastav Xander And The Keys, koji su prvi internacionalni sastav koji nastupa na Bedemu ove godine.

Pored navedenih „seniora“, Bedem Fest održava i daje šansu, ove, kao i svake godine za redom i ubuduće, novim sastavima na r’n’r sceni.

Prošle godine ostvarena je saradnja sa Zaječarskom gitarijadom pa je na Bedemu nastupio pobjednički sastav sa ove manifestacije, a tako će biti i ove godine. Ostali pobjednici regionalnih demo festivala, sa kojima je Bedem Fest ove godine ostvario saradnju su već poznati. Tu su Tevarbulebra, eklektičan sastav iz Niša, koji miješa stilske iskaze jazza, bluesa i etna, pobjednici subotičkog festivala Omladina, alternativni sastav Mr.Albino iz Zagreba, pobjednici HGF demo festivala, te Dingospo Dali, beogradski sastav, kao pobjednik Bunt Rock Mastersa, demo festivala iz Beograda.