nuSynergetic Orchestra – “My Instabilities”

Video uradak za pjesmu „My Instabilities“ drugi je video nuSynergetic Orchestra koji se u lipnju 2015. godine predstavio javnosti prvim „silent“ koncertom na ovim prostorima. Novi video je ujedno i najava dugo očekivanog novog nuArs Session No.1., koji će se držati 2. i 3. studenog 2016. godine u varaždinskoj sinagogi.

Nakon uspješnog prvog koncerta pod nazivom nuArs Session No.0. gdje je gostovao poznati hrvatski gitarist Elvis Stanić, nuSynergetic Orchestra predstavlja novi video nastao pod okriljem novooformljene udruge nuSynergetic, koja ima za cilj promovirati i unaprjeđivati kulturu općenito, kao i nove glazbene izričaje, upotpunjene srodnim disciplinama koje su prirodno vezane uz kreativne industrije.

_dsf2971_1280

Riječ je o autorskom uratku za kojeg glazbu potpisuje varaždinski gitarist i član stalne postave orkestra Rene Coner, dok je tekst napisala Martina Friščić, koja ujedno i pjeva ovu pjesmu. Aranžman za pjesmu je djelo skupine glazbenika: Tomislav Košić, Marko Prepelić, Marin Kereša, Rene Coner i Martina Friščić, dok produkciju potpisuje Marin Kereša i nuArs Pro-duction. Produkciju videa napravili su Damir Chytil i Marin Kereša.

Video za pjesmu „My Instabilities“ snimljen je tijekom lipnja 2016. godine na takozvanom nuArs Mini Session-u, događaju za javnost zatvorenog tipa, kojim je objedinjeno jednogodišnje djelovanje okupljenih članova i volontera Udruge, a koji su kroz nekoliko mjeseci imali priliku zajednički raditi na razvoju vlastitih vještina i znanja u području video i audio produkcije, fotografije, grafičkog dizajna, marketinga i ostalih interesnih područja, sa zajedničkim naglaskom stvaranja temelja za nove projekte koji će se u budućnosti dešavati pod okriljem udruge.