Objavljen “Greatest Hits Collection” YU grupe

YU grupa ispisala je važne stranice regionalne rock enciklopedije

(Naslovnica albuma, Croatia Records)

Kada se spominje regionalna rock scena nezaobilazno ime je YU grupa, beogradski rock sastav kojeg su davne 1970. godine osnovali braća Jelić, Dragi i Žika.

Tada već iskusni glazbenici krenuli su na putovanje koje traje i danas i tijekom kojeg su ispisali iznimno važne stranice regionalne rock enciklopedije.

Većinu glazbene karijere boravili su u Jugotonu, današnjem Croatia Recordsu, najvećoj diskografskoj kući u regiji koja se upravo iz tog razloga odlučila na ovo itekako zasluženo izdanje “Greatest Hits Collection”.

17 hitova koji su obilježili njihove i naše živote nalazi se na CD-u od kojih su neki: “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Kosovski božur”, “Od zlata jabuka”, “Drveni most” i “Ništa nema novo”.

Iako je kroz bend tijekom skoro 50 godina duge karijere prošao iznimno veliki broj glazbenika, treba spomenuti prvu postavu koju su činili i Velibor Boka Bogdanović (bubnjevi) te Miodrag Mive Okrugić (klavijature). Dugi niz godina s njima je bio i Miodrag Bata Kostić (gitara, hammond orgulje), a danas su u bendu još Petar Jelić (gitara) i Saša Žule Radojević (bubnjevi). Temelji su dakako ostali isti, Dragi i Žika Jelić i danas su prisutni na pozornicama diljem regije, a i diskografski su aktivni.

Bez obzira što rođendan slave tek 29. studenog, kojeg su inače obilježavali koncertima u beogradskom Domu sindikata, ovo izdanje poklon je njima, ali i njihovoj vjernoj publici koja ih u šarolikoj generacijskoj postavi i dalje s istom strašću čeka ispred pozornice.

“Greatest Hits Collection” YU grupe dostupno je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.