Objavljena Lemmyeva posljednja snimka – “We Are The Ones”

Šest mjeseci prije svoje smrti, legenda metala upustila se u suradnju s Chrisom Declercqom na onome što će se pokazati kao njegova posljednja solo snimka. Gotovo dvije godine nakon smrti Lemmya Kilmistera, pjesma “We Are The Ones” dostupna je premijerno online preko magazina Rolling Stone.

U mini dokumentarcu o snimanju pjesme, Declercq je ispričao kako je pjesmu završio u studiju Dave Grohla smatrajući to jedinim prikladnim i prisjetio se kako ga je Lemmyeva partnerica zvala radi photo sessiona taman noć prije nego nas je legenda Motörheada napustila. Frontmen kultnog benda preminuo je 28. prosinca 2015. u 70. godini života i ostavio javnost u neizmjernoj tuzi i nevjerici.

Članovi Motörheada ovo su ljeto objavili album obrada rock klasika kao posvetu pokojnoj legendi, frontmanu Lemmyu Kilmisteru. Album koji donosi jedanaest obrada objavljen je 01. rujna pod naslovom “Under Cover”. Na njemu su se našli brojni klasici koje su Lemmy i ekipa snimili tokom perioda ranih ’90-ih pa sve do tragične smrti frontmena, a neke od njih su klasici Sex Pistolsa (God Save The Queen), Judas Priesta (Breaking The Law), Dia (Starstruck), Metallice (Whiplash) i David Bowiea (Heroes). Obrada Bowieve pjesme “Heroes” nastala je tokom snimanja Motörheadovog albuma “Bad Magic” iz 2015., ujedno i Lemmyevog posljednjeg albuma, no na izdanju ju je zamjenila obrada The Rolling Stonesa “Sympathy For The Devil”.