Objavljeno novo izdanje Bijelog Dugmeta “‘Ko ne poludi taj nije normalan!”

Kraj godine donosi jednu od najvećih vijesti u regionalnoj diskografiji: od danas je u prodaji novi CD neponovljivog Bijelog dugmeta “Ko ne poludi taj nije normalan!”.

Riječ je o fantastičnim novim izvedbama Dugmetovih megahitova, kao što su “Ružica si bila sada više nisi”, “Napile se ulice” i “A i ti me iznevjeri”, prvom Dugmetovom izdanju nakon jednog od najvećih diskografskih projekata na ovim područjima: Bijelo dugme Box Seta Deluxe (LP), objavljenog 2014. godine, koji je donio Abbey Roadove remastere svih njihovih kultnih albuma.

Ove nove izvedbe dijelom su zabilježene na spektakularnom koncertu u pulskoj Areni, dijelom tijekom dojmljivog gostovanja na Seoskom turizmu Rakić u Vojkovačkom Kloštru, a album je zaokružen u beogradskom Studiju Kamarad, gdje su, pod Bregovićevim briljantnim producentskim vodstvom, dovršeni snimanje i miks. Mastering snimki obavio je producent Croatia Recordsa Goran Martinac.

Dio ovih nastupa ranije je bio popraćen dokumentarnim filmom “Lijepom našom s Goranom Bregovićem”, emitiranom na CMC televiziji.

Jezgru ovih zapanjujućih novih interpretacija čine Bregović i dva kultna Dugmetova pjevača, Alen Islamović i  Mladen Vojičić Tifa, dok se kao gosti javljaju Muharem Redžepi na goču, Bokan Stanković i Dragić Veličković na trubama, Stojan Dimov na saksofonu te Aleksandar Rajković i Miloš Mihajlović na baritonima.

Upečatljivu naslovnu fotografiju potpisuje Nebojša Babić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Orange studio, zaokružujući ovo izdanje u jedno od nekolicine najatraktivnijih u ovoj godini.