Od sada na Geengeru – Mighty Zazuum

mighty-zazuumPopisu glazbenika Geenger obitelji se odnedavno pridružio i bend Mighty Zazuum.

Mighty Zazuum je bend koji dolazi iz Pule, a okuplja petero glazbenika koji svoju priču mogu započeti sa samim nazivom benda. Naziv benda nije tek obična intriga, već se veliki značaj pridaje Zazuumu – magarcu poznatom ljubiteljima animiranih filmova iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Naime,Zazuum je magarac simpatične i vesele naravi koji se otkači kad ga netko potegne za rep te nakon toga nastupa kaos koji je prouzročen magarećim ritanjem.

Glazba koju sviraju ima svoj korijen u staroj školi. Povukli su zvuk progresivnog rocka, a psihodelija 60-ih i 70-ih godina čini jedan od potpornih stupova glazbene konstrukcije. Međutim, svoj izričaj su prošarali i modernijim zvukovima koji im daju određeni ambijentalan štih. Samo neki od utjecaja koji su ostavili pečat na njihovo stvaranje su bendovi poput Mars Volte, Kyussa iToola.

Osim glazbom, bend je povezan i zajedničkom filozofijom. Pored simpatija koje gaje prema već spomenutom magaretu, uz ljubav prema glazbi, vežu ih i promišljanja koja uranjaju u teorije velikih zavjera, antiglobalizam koje glazbeno i tekstualno obrađuju u svom radu. Bend intenzivno radi na završavanju svog prvog albuma koji će sadržavati 8 pjesama.

Veza Facebook, veza Instagram, veza Twitter, veza Bandcamp!