Od strastvenog jazzera do klupskog virtuoza – DeWalta u Splitu

DeWalta_flyer

U subotu 07.05. Split će premijerno posjetiti DeWalta, njemački dj i producent kojeg u Kameleon dovodi kolektiv Cruise. Uz DeWaltu nastupit će i rezidenti Cruise-a Mariano Mateljan i Madezh.

Pravim imenom David Koch, DeWalta će nastupiti u splitskom klubu Kameleon. DeWalta dolazi iz njemačke muzičke obitelji te je i sam veći dio svoje karijere proveo u klasičnoj i jazz glazbi. No kako to obično biva s vizionarima, sviranje jednog instrumenta (a svirao je aktivno klavir, saksofon te francuski rog) u određenom kolektivu poput simfonije ili jazz sastava za DeWaltu je postalo premalo.

DeWalta_web_photo_4Sa samo 14 godina seli u Berlin kako bi pohađao ugledni glazbeni konzervatorij Musikhachschule Hanns Eisler međutim vrlo skoro postaje ‘žrtva’ hipnotizirajućeg zvuka elektronske glazbe. Od 2003. u Berlinu sastavlja vlastiti studio u kojem eksperimentira sa instrumentima uživo kao i elektronskim zvukovima. U istom razdoblju osniva i disco band, počinje producirati evente elektronske glazbe te sve više osjećati Berlin, urbani raj za sve ljubitelje vinila te umjetnosti općenito.

2007. osniva i vlastiti label Meander te izdaje na labelima poput Cynosure-a ili Vakant-a. Ono što radi u studiju smatra blagoslovom, okružen spravama i prijateljima koji su mu poput obitelji osjeća se kao da je u ‘dječjoj radionici’ gdje se izrađuju fine rukotvorine.

Što se tiče samih nastupa, trenutno ga više ispunjava dj nastup jer kako kaže ‘koncert je tu da se postavi i odsvira, dok je dj-ing potpuno druga vještina i prije svega interakcija s publikom, prostorom, atmosferom…’.

Party otvaraju i zatvaraju rezidenti Cruise-a Mariano Mateljan i Madezh. Karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60, a na dan partija cijena će biti 80 kn.