Odabrani finalisti nacionalnog blues natjecanja Croatian Blues Challenge

Nakon završetka roka za prijave te provjere istih od strane stručnog žirija, odabrani su svi finalisti najvećeg nacionalnog blues natjecanja – Croatian Blues Challengea.

Za prestižnu nagradu pobjednika i priliku da predstavljaju hrvatski blues na International Blues Challengeu te European Blues Challengeu, natjecat će se:

Solo/duo category
(Jiggy Bar, 27.10.)

Bugi Georgev
Holler
Two Blue
+ gosti – Sunnysiders i Tribute to Skela

Band category
(Jiggy Bar, 28.10.)

BE HA VE
Duhovi žica
Izgubljeni u prijevodu
Jeremiah’s
Oktogon
+gosti – Mićo i Mačke Acoustic

Winners Day
(Jiggy Bar, 29.10.)

pobjednici Solo/duo Category
pobjednici Band Category
+ gosti Luboš Bena & Bonzo Radvanyi, Blondie Widow

Uz već najavljene goste – Sunnysiders, Tribute to Skela, Mićo i Mačke, Luboš Bena & Bonzo Radvanyi, nastupit će i uistinu specijalna gošća – Vanja Krbavčić, poznatija kao Blondie Widow ili Vanja Sky. Mlada Vanja iz Buzeta je postigla izniman uspjeh – potpisala je za poznatu njemačku diskografsku kuću Ruf Records i početkom 2018. godine će objaviti debitantski album. Uz to, u siječnju kreće na “Blues Caravan 2018″ te će zajedno s Mikeom Zitom i Bernardom Allisonom u manje od mjesec dana (18.1.-11.2.) odsvirati čak dvadeset i dva koncerta u Njemačkoj i Luxemburgu. Zašto je Ruf Records odabrao upravo Vanju, možete vidjeti i čuti u nedjelju, 29. listopada u zagrebačkom klubu Jiggy Bar.

Be Ha Ve

Croatian Blues Challenge je 2009. godine po uzoru na International Blues Challenge pokrenuo Dražen Buhin Buha, osnivač i motorna snaga udruge Hrvatske blues snage / Croatian Blues Forces, nacionalne podružnice krovne svjetske blues udruge The Blues Foundation. Hrvatske blues snage (HBS) imaju licencu za nacionalno blues natjecanje i do sada su uspješno organizirale šest Croatian Blues Challengea (CBC). Pobjednici CBC-a osvajaju mogućnost i čast da predstavljaju HBS i Hrvatsku na krovnom svjetskom blues natjecanju, International Blues Challengeu, koje se početkom svake godine održava u kolijevci bluesa,  Memphisu, TN, SAD, kao i na European Blues Challengeu koji se svake godine održava u nekom drugom europskom gradu.

9th CBC održavati će se od 27. do 29. 10. u zagrebačkom klubu Jiggy Bar.