Odgođen najavljivani koncert Björk u Hrvatskoj

Vijest da bi nas Björk ove glazbeno-ljetne sezone mogla počastiti nastupom u čarobnoj pulskoj Areni povodom svoje europske turneje “Utopia” kojom promovira istoimeno deveto studijsko izdanje ipak se neće ostvariti.

Neimenovani organizator koji je preko internetske stranice www.bjorkincroatia.com najavio premijerni dolazak islandske glazbene ikone u Hrvatsku, prijavljenima na newsletter prenio je sljedeću informaciju:

Na žalost, zbog okolnosti na koje umjetnica nije mogla utjecati, koncert prvotno planiran za ovo ljeto morali smo otkazati za ovu godinu.

Jako smo zadovoljni vašim nevjerojatnim odazivom i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti kako bi Björk ipak nastupila u Hrvatskoj u nekom drugom terminu.

Kontaktirat ćemo vas čim se to dogodi, ali isto tako u nastavku se možete odabrati i da se ispišete s ove mailing liste.

Hvala vam!”

Osebujna glazbenica, koja je slavu stekla još tokom ’90-ih godina prošlog stoljeća, na novom je albumu “Utopia” započela raditi odmah nakon objave hvaljenog albuma “Vulnicura” (2015.), a kako je Björk osobno izjavila, njezin album istražuje koncept utopije te se skladanje pjesama na albumu poklopilo s njezinim osobnim, političkim i ekološkim brigama.

Odmah po izlasku prošle godine, album je zaslužio same pohvale kritike. “Gotovo u potpunosti osjetilno iskustvo“, “osebujnost izražena u svakoj skladbi koja je istovremeno i nadobudna i nezaboravna” i “album koji uzdiže u raj koji je Björk sama dizajnirala“, tek su neki od hvalospjeva ispisanih u relevantnim svjetskim medijima.