Odličnim koncertom u Tvornici Slow Motion Suicide predstavili album prvijenac

Fotografije: Filip Bušić

Zagrebački bend Slow Motion Suicide je u petak 3. veljače u Malom pogonu Tvornice kulture predstavio prvi album koji je objavljen krajem prošle godine.

Koncert su otvorili pjesmom „Revolution“ koja je naišla na odlične reakcije publike te su nastavili s „Fool on the inside“, „Cellar door“ i „Be somebody“. Iako friški na domaćoj glazbenoj sceni, Slow Motion Suicide odlično su usviran bend, a cijelu svirku izvrsno je zaokružio vizualni dio, za koji je bila zaslužna Ines Kesić.

Pohvale kritike i publike opravdali su prepunim Malim pogonom Tvornice i odličnom svirkom, a da su jedno od najperspektivnijih imena koja su se pojavila na sceni u posljednje vrijeme dokazuje i činjenica da je publika uglas s njima otpjevala gotovo sve pjesme. Bend je koncert zaključio pjesmom „Castaway“, prvim singlom s albuma kojeg prati i video spot.

Kako su sami članovi benda istaknuli, Slow Motion Suicide je oformljen iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale u ladici da zažive u obliku koji zaslužuju. Ime benda dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne. Najveći utjecaji na stvaranje glazbe su im bendovi koji uspješno spajaju elemente alternativnog rocka i popa, odnosno jednostavnosti glazbe iz devedesetih i velikih gitarskih zvukova poput Incubusa, R.E.M.-a, Foo Fightersa ili Biffy Clyra.

Slow Motion Suicide su Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) te Igor Kruc (bubnjevi).

Setlista:

Revolution

Fool on the inside

Cellar door

Be somebody

Lake isle of innisfree

Fortress made of ice

Make believe

Goliath

November

Magician

Animal

Castaway