Ogromne emocije u dosad najosobnijem spotu Jamesa Blunta

Oda ocu

James Blunt predstavlja uvjerljivo najemotivniji video spot u svojoj karijeri, onaj za pjesmu “Monsters” koja se smjestila na njegovom hvaljenom, aktualnom izdanju “Once Upon A Mind” koji se našao na trećem mjestu u UK-u i dosegao srebrnu nakladu.

“Monsters je za moga oca koji je u četvrtom stadiju kronične bolesti bubrega, stoga sam ga pitao želi li biti u videu sa mnom” poručio je James Blunt koji je osobno koncipirao čitav video za ovu srceparajuću odu sina upućenu svome ocu. 

Video je sniman u Oxfordshireu, a iza njega stoji Vaughan Arnell koji je već surađivao s Jamesom, ali i imenima kao što su Robbie Williams, The Spice Girls, George Michael i One Direction te mnogim drugima. 

Ova jednostavna i minimalistička pjesma ujedno je i jedna od najosobnijih pjesama koje je James ikada napisao, dok će sam video biti zasigurno jedan od onih koji će se u 2020. najviše spominjati. 

“I’m not your son. You’re not my father,
We’re just two grown men saying goodbye.
No need to forgive. No need to forget.
I know your mistakes and you know mine.
And while you’re sleeping, I’ll try to make you proud.
So daddy, won’t you close your eyes.
Don’t be afraid. It’s my turn to chase the monsters away.”

Poznato je i kako će nastupiti u Royal Albert Hallu, 7. travnja ove godine, a tu je i europska turneja koja ga dovodi i u naše susjedstvo – Padovu, Milano, Beč i Budimpeštu – točne datume nastupa možete pronaći na službenoj web stranici.

Novi album “Once Upon A Mind” dostupan je na CD-u i LP-u putem Dancing Bear webshopa, te u svim boljim opremljenim prodavaonicama ploča, a možete ga poslušati i putem Deezera.

Nakon 15 godina James Blunt otkrio što se dogodilo nakon što je skočio s litice