Opća Opasnost nastupila pred prepunom Šalatom

opca_13
Fotografije: Nino Pavišić

Nakon 24 godine sviranja, pet studijskih albuma i nebrojenih hitova, Opća Opasnost je u subotu navečer održala najveći samostalni open air koncert u Zagrebu. Na Šalati se okupilo preko 3500 fanova koji su sve 24 pjesme s bendom uglas otpjevali! Odlično raspoloženi članovi benda na pozornicu su stali nakon izvrsne predgrupe OSDS koja je polusatnom svirkom zagrijala publiku. Opća Opasnost je počela u 21 sat, a koncert su otvorili pjesmom „To sam ja“ s posljednjeg studijskog albuma „Rocker… To sam ja“, koju je popratio i vrhunski vatromet.

opca_10

Svirku su nastavili najnovijim singlom „Gubim tlo pod nogama“ te pjesmama „Opća Opasnost“, „Ti“, „Preživio sam“ i „Mjesečar“. Nakon pjesme „Nenapisana stranica“ i kratke pauze, Šalatom se zaorio hit „Tragovi“ uz novu seriju vatrometa. Kako su i prethodno obećali publici, Opća Opasnost je na velikom koncertu u Zagrebu odsvirala najveće hitove i time napravila presjek dugogodišnje karijere, a odsvirali su i pjesme koje dugo nisu bile dio njihove set liste. „Pobjego sam“, „Tvoje ime čuvam“, „Klaun“, „Za svaku tvoju suzu“, „Tri rijeke“ i „Doktore“ samo su neki od hitova koje je bend odsvirao prije „Treba mi nešto jače od sna“ te „Uzalud sunce sja“, kojim su zaključili set.

opca_17

Publika ih nije tako lako pustila sa pozornice te se pjevač Pero Galić na pozornicu vratio s gitarom te je akustično odsvirao „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“. Spektakularan koncert na Šalati Opća Opasnost je zaključila najvećim hitom „Jednom kad noć“ i najvećom serijom vatrometa te večeri. Pero, Žiža, Igor, Kameni, Sojka i Bani s pozornice su sišli oko 23:30 sati, dok ih je publika ispratila gromoglasnim pljeskom koji je nakon dva i pol sata izvrsnog koncerta bez sumnje itekako zaslužen.

opca_19

“Bilo nam je najbolje nego ikad do sada, ali moram istaknuti da svaki koncert volimo, svako mjesto nam je drago i svaki susret s publikom je ono što uistinu volimo. Ovo večeras je ipak bilo posebno. Da je to moguće, mi bi koncerte imali po 4-5 sati, da se ljudi mogu zabavljati koliko žele. Želim se posebno zahvaliti našem Fan klubu, ali i svima koji su večeras bili ovdje s nama i napravili da nam koncert na Šalati uistinu ostane u odličnom sjećanju”, istaknuo je pjevač Opće Opasnosti nakon koncerta.