Open air festival Glazbene kuće uz novi datum i nove goste

Zbog lošeg vremena se Open air festival Glazbene kuće, koji se trebao održati u subotu 16. rujna, pomaknuo na subotu 30. rujna. Festival obilježava drugu obljetnicu novog vodstva zagrebačke udruge za promicanje rock kulture Glazbena kuća.  

Glazbena kuća ovakva događanja organizira s ciljem promocije bandova koji su članovi Glazbene kuće, kao i njihovih prijatelja i suradnika pa će tako ove godine nastupiti čak osam bendova.

Kao glavni bend ove godine izdvajaju svepopularnije punkere Spok Oi! koji su nedavno završili snimanje svog prvog albuma upravo u produkciji Glazbene kuće i čija će se promocija održati baš na ovom festivalu. Pored njih će nastupiti Overpower, Eksodus, Kraya, StereoNukleoza, Cusravci, D#like i specijalni gosti festivala – United Colors Of Tartan, trojac koji oduševljava publiku svojim škotskim i irskim repertoarom, prvenstveno zbog gajdaša Zvekija. Često nastupaju kao gosti raznim bendovima, a nedavno su nastupili i sa Hladnim Pivom u zagrebačkoj dvorani Doma sportova. Na internetu su pobudili veliku pažnju obradom pjesme „Kad sunce opet zađe” koju su posvetili legendarnom, na žalost preminulom, Branku Črncu – Tusti, pjevaču grupe KUD Idijoti, a video spot za tu pjesmu su snimili na stubama koje nose Tustino ime u Puli.

Open air festival će se održati na livadi uz Glazbenu kuću koja se nalazi na adresi Damira Tomljanovića – Gavrana 12a, koja se nalazi u neposrednoj blizini mosta slobode tj na sampom početku Bundeka.

Festival svoja vrata otvara u 16h, a bendovi će se na pozornicu popeti u 17h. Uz svirku bendova i Dj-a biti će organizirana i gastronomska ponuda za koju će biti zadužen Caffe bar Purgatory. Ulaz će se naplaćivati simboličnih 10 kn, a sva zarada, ako je bude, ide u akcije udruge Glazbena kuća.

SATNICA:
D#LIKE  17:00 -17:45
CUSRAVCI 18:00 – 18:45
STEREONUKLEOZA 18:30 – 19:15
SPOK OI! 19:30 – 21:00
EKSODUS 21:15 – 22:00
OVERPOWER 22:15 – 22:45
UNITED COLORS OF TARTAN 23:00 -23:30
KRAYA   23:40 – 01:00