O’RockFest: Ispod Crte

ispod-crte

U svom prvom intervjuu za music life magazine, Sanjin je rekao da nam je primarni cilj osvojiti I promjeniti svijet muzikom. I to je ono što I dan danas, nakon skoro tri godine aktivnog rada, želimo.

Ispod Crte ljubavnim textovima upotpunjenim žestokim riffovima I melodičnim solažama pronalazi put do slušalaca te na taj način stvara vlastitu publiku. Muzički pravac se može nazvat Alternative metal/ punkom što slijedi iz ljubavi prema raznovrsnoj muzici unutar samog benda.

U protekle tri godine smo na svom osvajačkom putu pokorili Travnik, Gradačac, Miliće, Novi Travnik, Jablanicu, Čapljinu, Gornji Vakuf gdje je važno izdvojiti okršaj na Code Music Festu gdje smo stejdž dijelili sa TBFom I KillingJazzHardCoreBabyem.

Koncertnu 2010u godinu smo započeli pohodom izvan granica lijepe naše, tj nastupom u Njemačkoj, u Leipzigu. Na poziv od organizacije Anker smo nastupali na festival Leipzig Courage Zeigen gdje smo osvojili veoma visoko, drugo mjesto. Kažem veoma visoko jer, s obzirom na činjenicu da smo strani nepoznati bend koji svira na njima stranom, maternjem jeziku , je to veoma visoko.

U planu imamo što više festivala, medijskih nastupa, novih prijateljstava, ljubavi a što manje zavisti, mržnje i promjena basiste.

Bend čine :

Sanjin Munja Tahirović (1992) – Lead gitara, vokal
Amer Zdravlje Sujoldžić (1991) – ritam gitara, bek vokal
Adnan Johnny Džonlić (1995) – bass gitara
Mirza Bega Begić (1992) – bubnjevi

[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Ispod-Crte-Nema-te.mp3″ text=”Ispod crte – Nema te” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Ispod-Crte-Suncan-Sija-Dan.mp3″ text=”Ispod crte – Sunčan sije dan” dl=”0″]