Osmisli ovogodišnji izgled Izloga suvremenog zvuka

Plakat Izloga suvremenog zvuka iz 2014.

Približava nam se šesto izdanje međunarodnoga festivala Izlog suvremenog zvuka koje će se održati od 2. do 5. svibnja 2018. u prostorima Studentskog centra.

Izlog suvremenog zvuka je festival u čijem je fokusu suvremena glazba odnosno suvremeni zvuk, shvaćajući suvremeno u širem smislu te riječi. On promiče i predstavlja glazbena istraživanja, razvoj tehnologije i kreiranje novih DIY instrumenata i softwarea, otvoren je mladima i otvara prostor za eksperimente, a glazbenike i skladatelje ne dijeli na akademski obrazovane i one koji su obrazovani izvaninstitucionalno, već upravo među njima potiče dijalog, međusobnu suradnju te razmjenu znanja i ideja. Upravo otvorenost koncepcije omogućava da se festivalski program mijenja i kreira prateći suvremenu glazbenu produkciju i pomičući svoj fokus ovisno o novim tendencijama.

Organizatori su ovo vrijeme iščekivanja novog izdanja odlučili iskoristiti da pozovu studente/ice, mlade umjetnike/ce, grafičke dizajnere/ice te ostale kreativce da se priključe festivalskoj ekipi i osmisle ovogodišnji izgled Izloga.

U nastavku donosimo uvjete prijave:

Prijava mora sadržavati: 

  • kratki CV (max. 2 kartice)
  • portfolio radova
  • prijedlog idejnoga rješenja (skica plakata)

Napomena 1: festivalski plakat sadržava sljedeće informacije:

  • naziv festivala: Izlog suvremenog zvuka
  • vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 5. 5. 2018. Studentski centar, Savska 25
  • servisne informacije: ulaz besplatan, www.izlogfestival.com
  • poželjno: popis svih izvođača/ica – finalni broj imena varira između 30 i 50, a za potrebe idejnoga rješenja koristiti generički tekst ili popis izvođača         prošlogodišnjih izdanja

Napomena 2: konačno vizualno rješenje aplicirat će se u različitim formatima: plakat B1, horizontalni jumbo plakat, festivalski katalog, web i tiskani oglasi i dr.

Napomena 3: tražimo autora/icu koji/a će osmisliti i realizirati finalni vizualni identitet što uključuje i grafičke pripreme svih potrebnih materijala, a rad će biti honoriran.

Prijavu je potrebno poslati na mail adresu muzicki.salon@gmail.com naslova “IZLOG_VIZUAL_NATJEČAJ”, najkasnije do 28. veljače 2018. godine u 23,59 sati. Na poziv se mogu prijaviti osobe do 30 godina starosti

Više o Izlogu suvremenog zvuka potražite na festivalskoj web stranici www.izlogfestival.com. Za pitanja i dodatne informacije pišite na muzicki.salon@gmail.com.