Ostaci zvuka objavili debitantski EP

Nakon singlova “Govoriš o sebi”, “Sve što želim” i “Komplikacija” pulski alternativni rock sastav Ostaci zvuka objavljuje debitantski EP pod nazivom “Nigdje negdje gledamo”. Prvo izdanje Puljana donosi ukupno pet pjesama koje potpisuje Ivan Kraljević, ujedno frontmen i pjevač benda. 

“Album prvenstveno treba slušati poput čitanja. Jednom pročitana, nešto više od osamnaest minuta duga priča razlomljena u pet elemenata (pjesama), daje nam uvid u memento jedne generacije koja bi se rado zaljubila i ljubila, ali ju jebe situacija u društvu. Kako djevojci pružiti najviše u društvenopolitičkoj gunguli koja te sada već i svjesno maltretira i na području romantike? Enivej, Nigdje negdje gledamo originalan je zvuk koji bi mi sjeo u nekom zagrebačkom klubu gdje za šankom stoji piva, a draga i ja čagamo u startasicama na odlične ritmove prožete odmjerenom distrozijom i naglašenim basom. I još nešto: na stvar Kritičar sustava dođe mi da upalim Dnevnik, ugasim mu ton, a stvar pustim na najjače. Ostaci zvuka nam poručuju – ne budite problem. I zato, dragu pod mišku i u birc, nažicajte konobara da pusti Nigdje negdje gledamo i zaplešite, uz dobru priču.” (Igor Lesar) 

Album “Nigdje negdje gledamo” stvarali su: Tea Tidić (bas na „Govoriš o sebi”), Pitzek Bijažić (bubnjevi), Robert Buršić (gitara na „Govoriš o sebi” i „Petkom”), Karlo Mirković (gitara), Matija Dadić (gitara), Robert Matysiak (bas) i Ivan Kraljević (vokal i autor pjesama). U pjesmi “Sve što želim” gostovali su Ognjen Jovanović (analog synth) te Pepsy (prateći vokal). Miks potpisuje Perica Šuran (SAE Institute Ljubljana).