Osvojite “Ekallim”, inspirativan misterij koji pomiče granice

U ovotjednom krugu darivanja donosimo svježinu iz nove biblioteke – one riječkog Uliksa! Riječki psiholog i psihoterapeut Mauro Lacovich pisanje otkriva svojom prvom knjigom “Ima jedna priča…”, nastavlja koautorstvom u “7 putovanja – terapeutske priče za djecu”, da bi nam upravo predstavio “Ekallim”, inspirativan misterij koji pomiče granice.

Zagonetni lik, kojeg upoznajemo samo kao Putnika, pripovijeda nam o svom neobičnom putovanju na kojem je susreo groficu iz 19. stoljeća, inkvizitora, alkemičara, farmaceuta iz budućnosti, bogataša i mnoge druge likove. Svi su oni zarobljeni na mjestima na kojima ih je zatekao, nalazeći se u svojevrsnom čistilištu. Da bi napustili to mjesto, moraju naučiti važnu lekciju koja ih je i dovela tamo. Umjesto izravnih odgovora, razgovorima i pričanjem priča Putnik im istodobno nastoji pomoći lekcijama koje trebaju svladati. 

No jesu li svi spremni za promjene? 

Prikazujući mane i vrline likova, autor nas vodi do same srži ljudske osobnosti, iza vrata vlastite odgovornosti za živote kakve imamo. Realističnom atmosferom koju stvara neobičnim opisima, suptilno nas navodi da iz uloge čitatelja prijeđemo u ulogu suputnika. Time počinjemo propitivati sebe u odnosu na svijet u kojem živimo nalazeći tako vlastite odgovore na mnoga pitanja.

Da biste postali vlasnik ovog intrigantnog naslova u komentaru članka na našoj Facebook stranici napišite svoje ime i prezime, a jednake šanse za sudjelovanje u izvlačenju imate i ukoliko puno ime i prezime, uz naznaku “EKALLIM”, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr!  

Svi prijavljeni sudjeluju u izvlačenju, a Random.org će odraditi svoje. Dobitnike objavljujemo u ponedjeljak, 23. travnja u 12h! 

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara