Osvojite novu hit knjigu “Neprijatelj mog prijatelja”

Nakladnička kuća Znanje predstavlja nastavak romana “Medvjeđi ples”, švedskog dvojca Roslunda i Thurnberga, o trojici braće Duvnjak, koji se nakon odrastanja uz nasilnog oca hrvatsko-srpskog podrijetla i majku Šveđanku pokušavaju oduprijeti kriminalu koji ih okružuje, međutim shvaćaju da je obitelj najvažnija, a bratska veza neraskidiva…

U romanu “Neprijatelj mog prijatelja” priča se i dalje vrti oko trojice braće, kao i policajca Johna Broncksa, doduše pojačanog mladom kolegicom Elisom Cuesta. No, ovoga puta važnu ulogu igra i Broncksov brat, što Johna stavlja u nezgodan položaj između posla i privatnog života. On se nađe kao igrač s obje strane zakona, što je posljednjih godina postao trend u švedskim policijskim trilerima. I dok je Leo izdržavao najdulju zatvorsku kaznu, Vincent i Felix su izašli na slobodu i počeli graditi novi život. Za razliku od njih, Leo odmah po izlasku iz zatvora ima drugačije planove – počiniti savršeni zločin, oteti novac koji država planira uništiti, novac na koji je društvo zaboravilo. Ovaj put neće uplitati svoju braću, neće biti tragova koji bi se mogli povezati s njim. No onda se događa upravo ono što se ne bi smjelo dogoditi – pogreška koja u priču upliće policijskog istražitelja Johna Broncksa i zbog koje se mijenjaju pravila igre…

Roslund i Thunberg novi su spisateljski dvojac u bogatom svijetu švedskih autora krimića. Anders Roslund poznat je iz dvojca Roslund & Hellström, čiji su romani prevedeni na brojne svjetske jezike, uključujući i hrvatski (Tri sekunde, Pretinac 21, Ćelija 8, Zvijer), a osvojili su i „Stakleni ključ“ (Glasnyckeln), prestižnu skandinavsku književnu nagradu za trilere.

U komentaru ovog posta na našoj Facebook stranici napišite svoje ime i prezime, a jednake šanse za sudjelovanje u izvlačenju imate i ukoliko puno ime i prezime, uz naznaku “Neprijatelj mog prijatelja”, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr.

Svi prijavljeni sudjeluju u izvlačenju, a Random.org će odraditi svoje. Dobitnike objavljujemo u nedjelju, 17. prosinca u 12h!

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.