Osvojite odličan psihološki triler “U vodu” popularne Paule Hawkins

Autorica bestselera New York Times i globalnog književnog fenomena “Djevojka u vlaku” ove godine se na scenu vratila novim romanom “U vodu” (Mozaik knjiga) koji je jednako tako hvaljen od strane publike i struke.

“U vodu” je briljantni psihološki roman koji progovara o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost. Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer se pomama za knjigom upalila i prije samog izlaska knjige na tržište i još uvijek – ne jenjava!

Sam uvod u roman je poprilično šokantan: kao u pravim horor filmovima čitatelju se pred očima urezuje slika  vezane žene pronađene na dnu rijeke. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu.

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali.

U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku.

U komentaru ovog posta na našoj Facebook stranici napišite svoje ime i prezime, a jednake šanse za sudjelovanje u izvlačenju imate i ukoliko puno ime i prezime, uz naznaku “U vodu”, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr.

Svi prijavljeni sudjeluju u izvlačenju, a Random.org će odraditi svoje. Dobitnike objavljujemo u nedjelju, 10. prosinca u 12h!

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.