Književni fenomen koji je začarao cijeli svijet – Otkrijte tajne šestog nastavka epske Sage o vješcu

Andrzej Sapkowski postao je najveći fenomen epske fantastike nakon Tolkiena

Popularna Witcher saga se nastavlja! U knjižare je stigao 6. nastavak, Lastavičja kula!

Netflixova serija The Witcher, snimljena prema knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, već je osvojila svijet. The Witcher je bila najgledanija originalna Netflixova serija 2019. godine, a izašla je tek u prosincu, što samo po sebi govori o njezinoj popularnosti.

Netflixovu seriju mnogi uspoređuju s Igrom prijestolja, koja sjedi upravo na prijestolju najpopularnije serije svih vremena, ako se vodimo podacima IMDb-a. Svakako nije loše stajati rame uz rame s takvom konkurencijom, a kad se uzme u obzir da je objavljena tek prva sezona The Witchera, jasno je da je publika objeručke prihvatila seriju. Odgođeno snimanje druge sezone nastavlja se u kolovozu ove godine, a na Netflixu bi nas mogla dočekati na proljeće iduće godine.

Kao što seriju The Witcher uspoređuju s Igrom prijestolja, tako i knjige po kojima je ona nastala uspoređuju s Gospodarem prstenova, a njihovog autora, poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, kritika je prozvala ”piscem Tolkienova formata”.

Kad tome pridodamo i činjenicu da je po knjigama iz Sage o vješcu napravljena i jedna od najboljih videoigara u barem posljednja dva desetljeća, jasno je da se radi o vrhunskom piscu i djelu koji očaraju svakoga tko im se približi.

Zanimljivo je to da je baš fantasy, a ne neki drugi žanr i ne samo standardnim obožavateljima, nego i široj publici, osvojio srce. Možda je to pokazatelj koliko smo željni bijega u neke druge svjetova, a možda je to ipak pokazatelj majstorstva Andrzeja Sapkowskog, koji piše tako vješto i čarobno da mu je naprosto nemoguće odoljeti.

Ovog mjeseca u biblioteku Puls stigao je 6. nastavak Sage o vješcu, Lastavičja kula. U Lastavičjoj kuli svijet je progutan žestokim ratom, a dijete sudbine, princeza Cirilla, ozlijeđena je i nestala. Geralt neće odustati dok ne pronađe djevojku, no vodi utrku s okrutnim plaćenicima cara tame koji su joj za petama. Pitanje vremena je tko će ju pronaći prvi, a djevojci nije preostalo ništa drugo, nego da pobjegne na jedino mjesto koje ju spremno čeka, u Lastavičju kulu…

Svijet mračnog fantasyja inspiriranog slavenskom kulturom i mitologijom vas čeka. U šestom nastavku epske Sage o vješcu otkrijte zašto je ovaj književni fenomen začarao cijeli svijet.

Knjigu možete pronaći po cijeni od 129 kn u svim knjižarama te na shop.egmont.hr