Otkriven prvi headliner jubilarnog banjalučkog Demofesta

Međunarodno poznata grupa Dubioza kolektiv prvi je poznati headliner Demofesta, koji će ove godine biti održan jubilarni, deseti put, a popularni bend zasvirat će na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci u subotu, 22. srpnja.

Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupila prije četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Podsjetimo, Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti vrata Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Brankica Raković, PR direktor Demofesta izjavila je da se nada da ove godine dio publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru, nego što je to ranije bio slučaj.

“Možda je Dubioza ‘rasla’ tokom četiri godine koliko ih nismo vidjeli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao”, izjavila je Raković.

Uz to podsjetila je da su prijave za natjecateljski program festivala u tijeku i otvorene do 15. ožujka, te još jednom pozvala sve demo bendove regije da se prijave za nastup na desetom Demofestu.

Svi detalji u vezi sa prijavom, kao i novosti o festivalu, mogu se pronaći na službenoj stranici festivala na adresi www.demofest.org, a Demofest možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Ovogodišnje izdanje Demofesta će se održati od 20. do 22. srpnja, a ostali detalji će uskoro biti poznati.