Otkriveno prvo zrnce “zvjezdane prašine” iz nadolazećeg filma o Bowieju

Prvi novi otkriveni detalj o filmu je fotografija s Instagrama

(David Bowie, 1970. / Arhivska fotografija: Getty)

O “Stardustu”, najavljenom novom filmu o Davidu Bowieju, još uvijek se jako malo zna, no snimanje je, čini se, krenulo, a Paul Van Carter, jedan od producenata filma, na Instagramu je objavio prvu fotografiju sa seta:

“Exclusive first look at Johnny Flynn as the young David Bowie in our forthcoming movie Stardust, directed by Gabriel Range, with Marc Maron and Jena Malone. #stardustmovie #davidbowie”/ A post shared by (@paulvancarter) on Aug 20, 2019 at 2:08am PDT)

Postoji li sličnost, procijenite sami.

Film je trenutno u procesu nastajanja, a za razliku od većine drugih glazbenih filmova koji prikazuju široku sliku života glazbenika, “Stardust” je najavljen kao priča o turneji iz 1971. godine u sklopu koje je Bowie počeo kreirati svoj Ziggy Stardust alter ego.

Od veljače kada je film najavljen nije objavljeno puno informacija o filmu. Osim ove fotografija, poznato je tko je redatelj – Gabriel Range, jedan od producenata – Paul Van Carterand te imena dvoje glumaca u glavnim ulogama: Johnny Flynn kao David Bowie, Jena Malone kao Bowiejeva prva žena,Angie, i Marc Maron u ulozi izdavača.

U međuvremenu su se pojavile i neke sporne situacije vezane uz film budući da “Stardust” još uvijek nije autoriziran od strane nosioca glazbenikovog nasljeđa a to se, sudeći po objavama na društvenim mrežama, glazbenikovom sinu Duncanu Jonesu niti malo ne sviđa. U nekoliko navrata o tome je javno pisao na svom Twitteru izjavivši pritom kako je “prilično siguran da nitko nije odobrio prava na korištenje glazbe u bilo kojem biografskom filmu… Da je odobreno, znao bih.”

Nastavno na mnoge upite po pitanju izglednosti filma komentirao je: “Ne kažem da se film neće dogoditi. Zaista to ne bih znao.Jedino što tvrdim je da film neće sadržavti niti jednu pjesmu koju je moj otac napisao i ne vidim da bi se to moglo promijeniti. Ako netko želi gledati biografski film o glazbeniku, a da paralelno ne čuje njegovu glazbu i zna da njegova obitelj to ne odobrava – ta odluka u potpunosti je na publici.”

*Update: Originalna objava s fotografijom naslovljenom kao “Ekskluzivni prvi uvid u nadolazeći film Stardust“ u međuvremenu je uklonjena s javnog profila.

David Bowie – citati o umjetnosti najzanimljivije ličnosti pop kulture