Otvorene prijave za novo izdanje Imagine Croatia festivala

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 11. izdanje.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima, a ovaj tjedan je najavljena predselekcija kao i finale 11. Imagine Croatia natjecanja.

Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju.

Predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se u nedjelju, 12. studenoga 2017. u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb, a dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljat će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnim koncertima 3. prosinca 2017., ponovo u istom klubu.

Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se izravno na natječaj za finalni koncert do 10. studenoga 2017., pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud čija će vam odluka biti dostavljena nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu Imagne 2018. te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala, a ostale nagrade su gostovanja na festivalima, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj, Imagine Spain u Španjolskoj i još niz vrijednih nagrada, koje će biti objavljene neposredno prije finala.

 

Detalje o festivalu i prijavama možete pronaći na www.hgm.hr.