Otvorene prijave za novo izdanje najvećeg regionalnog natjecanja u freestyle repanju

RapLika 2017, foto: Jasmin Agović

Popularno natjecanje u freestyle repanju, Red Bull RapLika, vratilo se i ove godine na zadovoljstvo svih hip hop fanova u regiji. Prijave za sve repere koji sklapaju rime ‘iz glave’ u Hrvatskoj su otvorene 23. ožujka i trajat će do 12. travnja 2018.

Verbalni okršaji, improvizacija i dobar provod – sve su to sinonimi za hip hop natjecanje u improvizaciji, koje će i ove godine postaviti izazove pred MC-ijeve iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prvi okršaji u freestyle repanju na rasporedu su 7. travnja u Sarajevu, 25. travnja u Zagrebu te 9. svibnja 2018. u Beogradu. Veliko regionalno finale održat će se 30. lipnja 2018. u Tuzli, gdje će se osam najboljih repera ‘slobodnim stilom’ boriti za titulu najboljeg u regiji. Među njima bit će pobjednici državnih natjecanja, a po još jednog natjecatelja iz svake zemlje direktno će odabrati žiri. Osim njih, tu će biti i branitelj titule Arot te još jedan MC kojem će žiri dodijeliti posebnu pozivnicu.

MC-ijevi iz Hrvatske na natjecanje će se moći prijaviti od 23. ožujka do 12. travnja 2018. Prijave za njihove kolege u BiH trajat će do 30. ožujka odnosno do 22. travnja u Srbiji. Za prijavu je potrebno otvoriti profil na www.redbullraplika.com i snimiti jednominutni video s hip hop improvizacijom na zadane riječi. Oni koji već imaju otvoren profil od prošle godine, ne trebaju otvarati novi.

Od pristiglih prijava žiri će odabrati osam najboljih MC-ijeva iz svake zemlje, koji će svoje umijeće demonstrirati u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan u svojim zemljama i boriti se za plasman na veliko regionalno finale u Tuzli.

Koolade

Za ocjenjivanje improvizacijske vještine natjecatelja bit će zadužena vrhunska imena regionalne hip hop i glazbene scene. U Hrvatskoj će to činiti Koolade, Toza (Rap Skillz) i Vojko V (Dječaci), u BiH Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv), dok će u Srbiji suci biti Smoke Mardeljano, Mikri Maus (Prti Bee Gee) i Sajsi MC. Na regionalnom finalu sudačku postavu sačinjavat će Frenkie, Vojko V, Mikri Maus, Toza i reper iz Slovenije Zlatko.

Mnogi pričaju. Rijetki rimuju. Samo najbolji improviziraju. A u idućim mjesecima preostaje vidjeti tko je najbolji i tko zaslužuje ponijeti prestižnu titulu regionalnog kralja freestyla.

Sve informacije o prijavama, pravilima i natjecanju pronađi na web stranici www.redbullraplika.com i Facebook profilu natjecanja.