Otvorene su prijave za 4. Split spot festival

Međunarodni festival videospotova opet će se održati zadnji vikend u svibnju, točnije 26. i 27.5., na sada već poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe u Splitu, gdje će na velikom platnu prikazati najbolje što videoglazbena industrija može ponuditi.

Prijave su otvorene do 1. travnja kada na scenu stupa stručni žiri sastavljen od nagrađivanih redatelja i ostalih profesionalaca iz struke. Kategorije u kojima će se dodjeliti nagrade su: najbolja režija, najbolja fotografija, najbolja montaža, animacija i vizualni efekti, najbolji debitant i nagrada publike.

Podsjetimo se, prošle godine nagradu za najbolji spot osvojio je Ivan Stojiljković za spot “No one but you” benda Stray dogg, spot “Beskraj” srpskog benda Repetitor u režiji Mine Đukić osvojio je nagradu za najbolju montažu, Ivan Zadro je napravio najbolju fotografiju za spot “Red” benda For dok je dobitnik prvog Split spot festivala Toni Huml i ovog puta osvojio nagradu u kategoriji animacija i vizualni efekti za spot “Free Mp3” benda Dubioza Kolektiv. Najbolja debitantica je bila Sonja Tarokić koja je napravila spot Hladnom pivu za njihovu pjesmu “Lijepa riječ”, a Jan Kerekeš i Tin Majnarić koji su napravili spot bendu Cold Snap za pjesmu “Monster” u kojem Kerekeš nosi glavnu ulogu i tim uratkom osvojili nagradu publike. Nagrada CMC televizije pripala je Ljubi Zdjelareviću za spot “Ne zaboravi me” benda Bang Bang.

Kako napominju organizatori, cilj festivala je promovirati kvalitetne videospotove i povezati kolege iz struke iz cijele regije. U protekle tri godine, koliko se festival održava, u Splitu su se sastali, upoznali i surađivali mnogi talenti iz svijeta filma i videa. Festival također nudi druženje i zabavu stoga ni ove godine neće izostati dobre glazbe, radionica i prezentacija .

Ovim putem organizatori pozivaju sve redatelje, snimatelje, montažere, animatore, članove benda, te izdavače da prijave svoj uradak putem web stranice – www.splitspotfestival.com.