Overpower – “Greatness Within”

Zagrebački heavy/groove/thrash bend Overpower nakon sedam godina postojanja i pokoju izmjenu postave stasao je u metal bend čvrstih temelja i zacementirao sve odrađeno u glazbeni uradak pod naslovom „Greatness Within“ koji je lansirao na tržište u travnju prošle godine uz odličnu promociju u Močvari.

Danas vam premijerno donosimo njihov prvi spot snimljen za naslovnu pjesmu debitantskog albuma za koju glazbu potpisuje Daniel Badanjak, a tekst David Vukušić. Režiju i produkciju povjerili su prokušanom dvojcu iz Vidokk Visualsa – Tvrtku aka Vidokku te njegovoj suradnici Anđeli Zebec, koji potpisuju vizualne uratke eminentnih glazbenika poput Nine Romić te bendova Pavel, Yammat, Mangroove, Detour i brojnih drugih.

„Članovi benda su manje više svi sportaši ili su vezani za borilačke vještine i htjeli su da se taj koncept borilačkih vještina ili sporta, boksa na neki način uklopi u spot pošto i pjesma govori o odricanju… Trenutno sam osobno u fazi gdje mi u radovima dominira upotreba svjetla i sjene za stvaranje općeg ugođaja. U spotovima je to uvijek prisutno kao dio ukupne palete stvaranja ugođaja no ovdje je to u prvom planu.“ otkrio nam je Tvrtko te dodao : „Iz boksa sam htio izvući sport van i prikazati ga mračnije. Lokacija gdje bend svira je prilično klaustrofobična, svi kadrovi su prirodni, nema dodavanja digitalnog flarea, a montaža mi je bila ekstra bitna jer ima čak 400 klipova. Iskreno smatram da spot nije uhvatljiv na prvu, nego se mora pogledati par puta…ako se zagrebe unutra čovjek dođe u neko drukčije emocionalno stanje što bi općenito glazba, video, film i slikarstvo ili bilo koji vid umjetnosti trebalo predstavljati. Tako je i s Overpowerom, pjesma obiluje rifovima i to mi je nekako bilo komplementarno.“

„Naši budući planovi uključuju maksimalnu promociju debi albuma te sukladno tome i rad na novom materijalu. Pjesma govori o svakodnevnim izazovima i iskušenjima sportaša te o manjku razumijevanja sa strane njegove okoline. Tematski nije striktno vezana uz sport već se takav koncept može primijeniti u gotovo svakoj životnoj situaciji.“ – otkrio nam je David Vukušić u ime benda.

Uz Vukušića na basu, postavu benda čine Frane Velčić – vokali, Daniel Badanjak – gitara te Hrvoje Dizdar – bubnjevi. Da bend misli ozbiljno govori i činjenica da su se potrudili osmisliti i službenu web stranicu benda na kojoj, uz praćenje novosti o bendu, možete i nabaviti spomenuti album u digitalnom i fizičkom obliku. Album donosi sedam pjesama koje je snimio, producirao, miksao i masterirao Dražen Završki, dok se za cover pobrinuo Marko Bosiljkov.