Ovog vikenda Jazz klub Koprivnica otvara sezonu programa „Jazz From The Woods“

Jazz klub Koprivnica 29. travnja (u subotu) otvara ovogodišnju koncertnu sezonu obilježavanjem Međunarodnog dana jazza koncertom varaždinskog sastava “The Quartet” koji čine mladi glazbenici: Oliver Potočnik – saksofon, Hrvoje Šenjug-gitara, Aleksandar Vešić-bas i Neven Mehun-bubanj. Pridružit će im se i gosti iz Koprivnice – Vojkan Jocić (saksofon) i Marin Hraščanec (klavir).

Koncert će se održati u Caffe baru „Le Petit“ na Zrinskom trgu, a započinje u 22:00 sata. Ulaz se ne naplaćuje.

Međunarodni dan jazza je manifestacija koju 30. travnja obilježava više od trideset zemalja širom svijeta. Odluka o proglašavanju tog dana svjetskim praznikom jazza donesena je na Općoj skupštini UNESCO-a u studenom 2011. godine, na poticaj američkog pijanista Herbieja Hancocka. Poruka jazza kako svi možemo govoriti istim jezikom, a da ne izgovorimo ni riječ, pronosi se i ove godine, a slavlju se u Hrvatskoj pridružuju Koprivnica, Rijeka, Split i Zadar.

Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i jazz entuzijaste širom svijeta kako bi proslavili i naučili o jazzu i njegovim korijenima. Glavni cilj programa je podići svijest o potrebi međukulturalnog dijaloga i međusobnog razumijevanja, te pojačati međunarodnu suradnju i komunikaciju. Svake godine ova međunarodna umjetnička forma zalaže se za promicanje mira, dijaloga među kulturama, raznolikosti i poštivanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva, te iskorjenjivanje diskriminacije, promicanje slobode izražavanja, poticanje ravnopravnosti spolova i jačanje uloge mladih u donošenju društvenih promjena.