Ozzy ipak ne odlazi u glazbenu mirovinu

(Ozzy Osbourne, foto: Christie Goodwin / Getty)

Iako ime najnovije svjetske turneje “No More Tours 2” sugerira kako se pjevač oprašta od nastupa, Ozzy Osbourne odlučan je u opovrgavanju tih tvrdnji.

U najnovijem intervjuu za The Inquirer objašnjava: “Ono s čime prestajem je ovo što upravo radim – putujem svijetom cijelo vrijeme. Volio bih da ljudi shvate da ne odlazim u mirovinu. “No More Tours” ne znači nužno i “No More Tours Ever.”

Još od kad je turneja najavljena, a ime shvaćeno simbolično, Ozzy Osbourne u razgovorima često koristi priliku kako bi naglasio da se iz glazbenog svijeta ne povlači u potpunosti. Tako je i u nedavnom intervjuu za Rolling Stone izjavio da zapravo samo želi “usporiti”, uživati u ulozi djeda te više vremena posvetiti svojoj obitelji.

Ozzy se prvi puta odlučio povući još u devedesetima. U to vrijeme, dijagnosticirana mu je multipla skleroza. Svega tri godine nakon prvog povlačenja sa scene zaključeno je kako pjevač ipak nema zdravstvenih problema te se 1995. vratio s albumom “Ozzmosis” kojeg je promovirao na pratećoj turneji te od tada ostao aktivan u glazbenim vodama.

Koliko je zaista odlučan po pitanju ostanka (ili povlačenja) s glazbene scene, otkrit će vrijeme. Jer, poznato je kako veteran metal priznaje kako nije jako čvrst u donošenju odluka”Nisam baš dobar u donošenju odluka. Stvarno imam problem s tim: Ozzy, plavo ili crno? Oh, ma nemam jebenog pojma, ti odluči.”