Panda Rhei predstavio premijerni singl „Last Man Alive“

Nakon sad već višegodišnjeg bavljenja glazbom, Ivan Kolar, lice iza projekta Panda Rhei dolazi u položaj biranja kojim smjerom krenuti dalje.

Godine provodi u bendu Broken Ideas koji datira iz njegovih srednjoškolskih dana, a s vremenom pojavljuje se želja za proširenjem horizonta. Težnja za novim pristupom te nagomilane pjesme učinili su svoje. Ishod je bio stvaranje nove platforme za izbacivanje glazbenog izričaja. Iako duboko ukorijenjen u modernoj rock glazbi, pojavili su se afiniteti prema electro, ali i kantautorskoj glazbi koji su našli svoju poziciju u formiranju zvuka Panda Rhei.

Samu glazba prati jednostavna forma, osjećaji koji sežu od anksioznosti do ugode, uz veliki trud odbacivanja svake vrsti pretencioznosti i patetike. Pjesme započinju u spavaćoj sobi uz akustičnu gitaru, laptop i mikrofon, a završavaju spontano, odnosno bez direktnog stilskog okvira.

Dolaskom 2018. godine izlazi prva pjesma „Last Man Alive“. Producirao ju je zagrebački producent Lukka, a snimao Miro Kadijević u studiju Dora Maar. Pjesmu opisuje sterilna atmosfera, uz čvrsti beat, synth bass, ali i akustičnu gitaru.

Cilj do ljeta je izbaciti još tri pjesme, te na jesen 2018. uokviriti sadržaj u prvo izdanje.