Pandemonium – nova festivalska scena Istre

Dernek

PANDEMONIUM je festival umjetničko-sportskog karaktera koji će se održati 27. i 28. svibnja 2016. na području plaže „Zlatorog” u Umagu u organizaciji Kulturne udruge mladih “Fobija”.

U sklopu manifestacije održat će se glazbeni dio uz bendove i DJ-eve, kulturni dio putem izložbe i predavanja te sportski dio putem skate/in-line/bmx sessiona. Cilj projekta je razvoj i promocija nezavisne glazbene, kulturne i sportske scene te kao posljedicu zasigurno ima povezivanje i umrežavanje još neafirmiranih, kao i već priznatih umjetnika, sportaša, profesionalaca i kulturnih aktivista iz regije i šire.

free_camping_pandemoniumKulturna udruga mladih „Fobija” iz Umaga, neprofitna je udruga osnovana s ciljem okupljanja mladih, promicanja kulture, alternativne glazbe, ekstremnih sportova i svih oblika umjetnosti. Udruga djeluje od 2008. godine te ima niz uspješno odrađenih projekata kroz godine djelovanja. Neki od projekata su: Dernek, Flegma, Marš za mir i Djembe radionica. Dernek festival održan je u 7 uspješnih izdanja s ciljem promocije glazbe od strane neafirmiranih autorskih bendova. 2014. godine pokreću projekt “Flegma” koji za cilj ima promociju reggae/dub/dubstep/drum and bass glazbe te svih oblika umjetnosti i ekstremnih sportova pa se u sklopu “Flegme” redovito održavala umjetnička izložba te Skate natjecanje.

Ove godine odlučili su spojiti “Dernek” i “Flegmu” u jedan novi projekt kako bi olakšali organizaciju i objedinili postojeće projekte u jedan kvalitetniji. Za zvuk se brine Munchies Soundsystem. Očekujte dva dana opuštanja, zabave i kvalitetne underground glazbe.

PROGRAM:

Petak 27.5.

Blues/Rock/Punk

– A good mistake (Umag)
– Fit the quota (Zagreb)
– Stara postava (Umag)
– The Yellow buzz (Zagreb)
– Arya (Umag)
– Krešo i kisele kiše (Rijeka)
– Pigsparlament (Slovenija)
– No Army (Rijeka)
– Kani bastardi (Pula)

Subota 28.5.

Dnevni program:

– skate/bmx/in line session
– predavanja
– izložba

Večernji program:

Reggae/Dub/Tribal/Abstract/Dubstep/Dnb

– Munchies soundsystem (Pula)
– MC Hot Steppa (Pula)
– Groot (Rijeka)
– Yves Taquet (Belgija)
– 207 (Zagreb)
– Brat Leeks (Zagreb)
– Tekitoka (Zagreb)

Upad na festival i kamp su besplatni!