Paul Masvidal o kreativnom putovanju prema novom albumu

Cynic

Paul Masvidal, gitarist i pjevač ponovo oformljenog američkog progressive metal benda Cynic, objavio je osobnu poruku koja se dotiče mogućeg snimanja njihovog novog studijskog albuma, prvog nakon “Traced In Air” iz 2008.

U poruci stoji da svoje slobodno vrijeme intenzivno provodi u kućnom studiju stvarajući nove pjesme nastojeći biti kreativno fokusiran te da već imaju dosta materijala s kojim bi krajem ljeta ili početkom jeseni mogli ući u studio no da još nedostaje onog inspirativnog momenta. Uz to je istaknuo da će ovo „glazbeno putovanje“, za koje se još ne zna kada bi moglo ugledati svjetlo dana, donijeti i neke nove glazbene suradnike.

imageVeć mogu predosjetiti da će ovaj slijedeći album odvesti naše slušatelje u novu aditivnu avanturu koju riječi još ne mogu opisati. Kažem to jer je materijal baziran na emocijama i puno se života slilo u ove „embrije“ koji će govoriti sami za sebe kada ih se presluša. Uvijek sam oduševljen kako život oblikuje umjetnost tako direktno, a opet nemamo moć nad tim procesom.“

Cynic je službeno duo koji su osnovali od sami početaka Paul Masvidal i bubnjar Sean Reinert. Uz to što su se prošle godine razišli s basistom Robinom Zielhorstom i gitaristom Tymonom Kruidenierom, Cynic su surađivali s brojnim glazbenicima poput Sean Malonea, Jason Gobela, Chris Kringela, Tony Choya i drugih. Njihov posljednji album „Traced In Air“ je svojevrsni začetak te nove filozofije koju je nedavno komentirao sam Masvidal izjavivši da uživaju svirati s različitim glazbenicima što im otvara uvijek nove mogućnosti izričaja. Prošle godine u svibnju Cynic su objavili EP pod imenom “Re-Traced” na kojem su se našle reinterpretacije četiriju pjesma s tog od strane kritičara hvaljenog albuma.