Pearl Jam ovog proljeća objavljuju novi album

Posljednji album, Lightning Bolt, objavljen je 2013. godine

Nakon nedavno najavljene turneje, Pearl Jam potvrdili i novi album! 

U “okrugloj” godini – 2020., kultna grunge grupa Pearl Jam će svojih okruglih 30 godina postojanja proslaviti novim studijskim izdanjem i nastupima u brojnim gradovima u kojima nisu svirali neko vrijeme.

Album imena “Gigaton” moći će se slušati od 27. ožujka kada će bit objavljen pod vlastitom diskografskom etiketom benda –  Monkeywrench Records. Produkciju potpisuju članovi benda i Josh Evans.

Prije nego što album ugleda svjetlo dana Pearl Jam su fanovima obećali objavu novog singla – „Dance of the Clairvoyants”.

Prvi službeni singl nakon 2013. bila je pjesma “Cant’ Deny Me” za koju se još ne zna hoće li se naći na albumu, a nakon koje su članovi benda potvrdili kako “imaju pregršt materijala za novi album” te da je pitanje vremena kad će se svi skupa “zatvoriti u isti prostor na šest tjedana i posložiti kockice.”

Prilikom najave novog albuma gitarist Mike McCready priznao je kako je rad na novom albumu bio dugo putovanje, no da su se članovi benda zahvaljujući tom iskustvu još više zbližili. Proces stvaranja “Gigatona” opisao je kao paralelno “emotivan, ali povremeno i zbunjujuće mračan eksperimentalni glazbeni putokaz koji vodi ka glazbenom iskupljenju.”

Novo, jedanaesto po redu studijsko izdanje Pearl Jama svojevrsni je nasljednik albuma “Lightning Bolt” objavljenog 2013. godine.

“Gigaton” će bend koncertno promovirati na turneji u sklopu koje će posjetiti i Europu, a prema trenutno potvrđenim datumima, najbliže Hrvatskoj nastupiti u Beču i Budimpešti. 

23.6. – Frankfurt (Njemačka) – Festhalle
25.6. – Berlin (Njemačka) Waldbühne
27.6. – Stockholm (Švedska), Lollapalooza Stockholm
29.6. – Copehagen (Danska) Royal Arena
2.7. – Werchter (Belgija) Rock Werchter
5.7. – Imola (Italija) Autodromo Internazionale
7.7. – Beč (Austrija), Wiener Stadthalle
10.7. – London (VB) BST Hyde Park
13.7. – Krakow (Poljslka) Tauron Arena
15.7. – Budapest (Mađarska) Budapest Arena
17.7. – Zurich (Švicarska) Hallenstadion
19.7. – Paris (Francuska) Lollapalooza Paris
22.7. – Amsterdam (Nizozemska) Ziggo Dome
23.7. – Amsterdam (Nizozemska) Ziggo Dome

Informacije o ulaznicama i drugi detalji dostupni su na službenim stranicama benda.

Pearl Jam potvrdili novu europsku turneju