Pearl Jam potvrdio objavu novog albuma i datume europske turneje

Pearl Jam je ovaj vikend svoje fanove iznenadio novom pjesmom naslova “Can’t Deny Me”, a sada stiže i potvrda onog čemu smo se nadali – pjesma je prvi uvid u novo studijsko izdanje kultnog benda.

Pjesma koja je posvećena njihovom službenom klubu fanova Ten Club fan club, nosi političku konotaciju i reference na aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Predstavljena je uz zanimljivi vizual protestnih aktivnosti uz grafite i sliku mlade djevojke koja nosi transparent s naslovom pjesme.

Pjesma je nastala u veljači, napisali su ju Eddie Vedder i Mike McCready, producirao ju je Brendan O’Brien, a vizuale su osmislili Jeff Ament i Kevin Shuss. Kako je objavljeno u službenom medijskom priopćenju, pjesma je najava novog studijskog izdanja, prvog u pet godina. Njihov posljednji album “Lightning Bolt” objavljen je 2013.

Bend je također potvrdio i prve datume europske turneje u lipnju i srpnju kojom će zahvatiti Padovu, Milano, Rim, Prag, Amsterdam, Laandgraf, Werchter, London, Berlin, Krakow, Lisabon, Madrid i Barcelonu.