“PERPETUUM FRITULE” u prodaji

fritule

Već uz prošlogodišnji potpis ugovora s Dallasom grupa TBF najavila je svoj prvi live album, neku vrstu kompilacije najvećih hitova, ali u unplugged verziji. Nekoliko „izštekanih“ koncerata koje su dotad svirali bacile su novo svjetlo na repertoar benda koji je kroz samo četiri albuma postao jedan od najvažnijih čimbenika u povijesti naše glazbene scene. Svidjelo im se kako je to ispalo, pa je svako nagovaranje bilo suvišno.

Kao mjesto snimanja odabran je klub Močvara, 7 studenog, u sklopu njihovog produženog rođendanskog slavlja za koji su karte planule u trenu. Ostalo je, više-manje, povijest. Šest članova TBF-a i 700 gostiju TBF-a odsvirali su i otpjevali koncert kojeg će sad moći iznova proživjeti u dvijema verzijama – integralnoj (dvostruki) i ručno odabranoj od strane benda (jednostruki).

„Perpetuum Fritule“ ima lako pamtljiv naslov jer sadržaj već ionako znaju svi. A on je impresivan, od početka do kraja, bez stajanja, bez praznog hoda uz jako puno dobre zajebancije i ultrapozitivne atmosfere.

Na vrata dvostrukog „Perpetuuma“ prvo će pokucat, pa ih srušit „Slobodni stil“ nakon kojeg su Mladen, Saša, Luka, Niko, Ognjen i Janko lansirali niz od dvadeset nostalgičnih, fantastičnih, apokaliptičnih odjeba kojima vam neće pokvarit dan, već ga naprotiv, uljepšati prije smaka svita.

Za jednostruko izdanje bend je ručno odabrao trinaest pjesama koje najbolje idu uz fritule čiji recept ćete pronaći na knjižici uz CD.

Koncert je snimala ekipa iz Morris Studija Miro i Filip Vidović u čijem kultnom studiju se „Perpetuum Fritule“ miksao. Sjajan omot potpisuje Luka Duplančić iz studija Profesionalci+, a fotografije su djelo Martine Cvek.

Uz jednostruki i dvostruki album u prodaji će se uskoro pojaviti i poseban box set sa ekskluzivnim sadržajem.

„Perpetuum Fritule“ prvi je predstavio singl „Fantastična“ kojeg je nasljedio trenutno aktualan „Guzice i sise“, kultni koncertni favorit originalno objavljen na proslavljenom „Maxon Universalu“.