Perspektivni mladi blueseri The Late u sklopu Blues Utorocka u Hard Placeu

Ovog tjedna u sklopu standardne večeri bluesa i rocka u zagrebačkom Hard Placeu pod nazivom Blues Utorock, uz kućni band Ben Dover zasvirat će mladi band The Late.

The Late je bend osnovan 2014. godine. Čine ga pjevačica Silvia Grilec, gitarist Luka Renić, basist Filip Mlinarić i bubnjarka Iva Bobanović. Iza sebe imaju nekoliko desetaka svirki po Zagrebu i okolici i nekoliko studijskih snimaka autorskog materijala. Glazba koju sviraju je classic rock/blues rock sa vrlo različitim utjecajima kao što su reggae, funk, jazz itd. i povremenim dugačkim jamovima.

Pobjednici su natjecanja Imagine Croatia 2015., finalisti HGF-a 2015. i sudionici međunarodnog Imagine natjecanja 2016. S obzirom da se pola benda trenutno školuje na glazbenim učilištima u inozemstvu, ovaj nastup je jedna od rijetkih prilika za zajedničku svirku.

Naravno nakon sjajne svirke dva banda, svi prijatelji i namjernici slobodni su pridružiti se na open blues rock sessionu. Ponesite svoje instrumente – gitaru, obou, usnu harmoniku, harfu…i popnite se na stage.

Upad se ne naplaćuje.