Pet Shop Boys najavljuju seriju reizdanja svojih albuma ususret dolasku u Hrvatsku

Pet Shop Boys najavljuju izlazak ‘Catalogue: 1985-2012’, seriju reizdanja svih svojih albuma objavljenih za Parlophone, odnosno Dancing Bear za Hrvatsku. 

Ovu definitivnu ediciju reizdanja pratit će remasterirani ‘Further listening’ albumi sadržani od visoko kvalitetnih bonus pjesama i demo materijala nastalih u istom periodu kao i sami albumi te od pjesama koje su remiksirali Pet Shop Boys osobno. Većina tih pjesama bit će objavljena po prvi put.

Sa svakim albumom dolazi i opsežna knjižica u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe raspravljaju svaku pjesmu. Osim toga svaka knjižica bit će dopunjena brojnim arhivskim fotografijama. Cijeli projekt dizajnirao je Farrow, dizajnerski studio zaslužan za prepoznatljive vizuale na pet Shop Boys albumima iz 80-ih i 90-ih godina

Ova serija reizdanja započet će 28. srpnja objavom triju albuma koja nose tri različita PSB zvuka: ‘Nightlife’, ‘Release’ i ‘Fundamental’.

‘Nightlife’ je tamno orkestrirana suradnja s producentima Rollo, Craig Armstrong i David Morales, originalno objavljen 1999. godine, ovo reizdanje dolazi u paketu s dva ‘Further listening’ CD-a koja uključuju ekskluzivne, neobjavljene pjesme kao što su ‘Tall thin men’ and ‘For all of us’ te demo verzije ‘Vampires’, ‘Call me old-fashioned’ i ‘Radiophonic’.

Drugo remasterirano reizdanje bit će album ‘Release’ na kojem gostuje Johnny Marr, ex gitarist grupe The Smiths. Album je ušao u top 10 na britanskoj ljestvici albuma, a originalno je objavljen 2002. godine. On također stiže u društvu dodatnih materijala koji uključuju i neobjavljene pjesme ‘Motoring’, ‘The night is a time to explore who you are’, ‘Run, girl, run’ i ‘Reunion’, kao i nikada objavljene verzije pjesama ‘A powerful friend’ i ‘If looks could kill’ snimane za session Johna Peel te do sad neobjavljen cover pjesme Gilberta O’Sullivana ‘Alone Again’ u kojoj, naravno, gostuje Elton John.

Posljednji u prvom nizu serije reizdanja bit će ‘Fundamental’, veličanstveni album kojeg je producirao Trevor Horn i koji je 2006. godine bio u top 10 UK albuma. Uz remasterirane originale bit će tu i ‘Further listening’ album s ukupno 22 trake dodatnog materijala među kojima su razni demosi te neobjavljene pjesme poput Ring road’, ‘One-way street’ i ‘Dancing in the dusk’, te do sad neizdani razni mixevi i remixevi.

Svaki album bit će remasteriran i objavljen na 180 gramskom vinylu te će od 28. srpnja biti dostupan i na streaming servisima.

‘Catalogue’ reizdanja nastavit će se tijekom godine od prvog do zadnje PSB albuma objavljenog za Parlophone, a Pet Shop Boys očekujemo 12. kolovoza u Zadru na Jazine Open Airu!