Phaneron – “Inercija (live @KSET)”

Zagrebački Phaneron je ovih dana predstavio novu pjesmu “Inercija”, uživo snimljenu u klubu KSET u sklopu treće sezone programa Čuješ?! namijenjenog neovisnim bendovima.

Pošto u sadašnjem sastavu, bend Phaneron postoji oko godinu dana, te iz činjenice da se sastoji od pet različitih identiteta ljudi, glede glazbenih uzora i kreativnih ideja općenito, nakon prve dvije pjesme (Kreni dalje i Moje riječi), objavljene s nadolazećeg studijskog EPa “Kreni dalje”, najnovija pjesma “Inercija” svakako je spoj svih tih utjecaja i traženja vlastitog zvuka, te nam je drago što su nam videosekcija Kseta, te program Čuješ, pomogli u snimanju “live” verzije pjesme, kako bi naši i random slušači, mogli osjetiti tu iskrenu energiju, pa i emociju, koje ovaj bend drže od samih početaka kad nismo ni shvaćali da će sve to biti puno više od akustične gitare i vokala” izjavio je Stefan Nožica, vokal benda.

Phaneron je elektro-akustični rock bend koji je nastao krajem 2013. godine. Njihov zvuk su obilježili smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka, popa i bluesa. Početkom ljeta 2016. izbacili su EP “Live in Sax” te su nastupili na INmusic festivalu. Iako su u svojim početcima naginjali pisanju pjesama na engleskom, s vremenom se počinju izražavati na materinjem jeziku.

Phaneron je trenutno u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima za nadolazeću seriju EP-eva koji će konceptualno zaokružiti jedno razdoblje u smislu kompletnog albuma. Prvi od nadolazeće serije EP-eva izaći će tijekom 2017., a do sad su izbačena dva singla “Kreni dalje” i “Moje riječi”.