Pink Floyd tjedan kod Fallona bliži se kraju

roger_waters

Ovaj tjedan je tjedan Pink Floyda u NBC-evoj emisiji “Late Night With Jimmy Fallon”, koji prati objavu prvih reizdanja njihovih dobro poznatih albuma. Od ponedjeljka do petka odaje se počast ovom legendarnom bendu uz zanimljive glazbene goste među kojima su se pojavili i sam Nick Mason i Roger Waters, koji je među zanimljivim anegdotama iz povijesti benda otkrio i kako planira dodatne koncerte u sklopu trenutne turneje.

Svaku večer, jedan od gostujućih bendova odaje priznanje svojom izvedbom nekih od klasika Pink Floyda. Prvu večer Shins su izveli i oduševili obradom Breathe (The Dark Side of the Moon), koju je pohvalio i sam Waters, koji je drugu večer nastupio s  Foo Fightersima kao pratnjom u fantastičnoj izvedbi In The Flesh s Floydovog albuma The Wall.

Prekjučer je indie rock bend MGMT zavrtio trippy stvar Pink Floydova iz 1967 – Lucifer Sam, koja se orginalno pojavila na prvom albumu The Piper At The Gates At Dawn.

Sinoć je country glazbenik Dierks Bentley nastavio niz planiranom izvedbom “Wish You Were Here”, dok će tjedan (večeras) završiti Pearl Jam s izvedbom “Mother”.

Intervjue i izvedbe bendova možete pogledati u linkovima gore, a ovdje donosimo jednu od kratkih reportaža koje su donijeli strani mediji.