Pips, Chips i Videoclips predstavili novi singl “Tek da nas podsjeti”

Pips, Chips i Videoclips već su neko vrijeme u polugodišnjem tempu objavljivanja singlova. U svibnju ove godine, bend je objavio spot za novi singl – K1, kojim su obilježili 25. godina postojanja benda. Danas Pipsi predstavljaju još jedan novitet.

Nastojimo izlaziti pred ljeto i pred zimu. Nimalo slučajno jer i taj tajming govori o dvojnosti i analogiji na kojoj počiva sve što jesmo i što nas okružuje. Toplo i hladno, početak i kraj, amer i rus, tramvaj i bus.”

Pipsi su tako nakon nedavne najave dvostrukog koncerta u Vintage Industrial Baru, odlučili predstaviti novu pjesmu i popratni video za „Tek da nas podsjeti“. Lyrics video za pjesmu „Tek da nas podsjeti“ prvi je takav video Pipsa i prva suradnja s Vanjom Tataj. Vanja Tataj zavrsila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se slikarstvom, fotografijom i video umjetnošću.

Pjesma je o pjesmi, o traganju, o smislu. Mada, valjalo bi sačuvati pjesme od objašnjavanja njihovih značenja. One ionako vrlo brzo napuste roditelje i odu kamo žele, s kim žele i pričaju ono što misle da trebaju.”

Iako su tokom svoje karijere svojim izdanjima rušili rekorde i unatoč tome što je njihov posljednji album “Walt” objavljen prije četiri godine, Pipsi ne misle zaokružiti 25. godišnjicu benda novim studijskim izdanjem.

O albumu ne razmišljamo, trenutno se ne vidimo u konceptu koji je, barem ovdje, tržišno totalno deplasiran. Ovako smo, u jednom nenametljivom ritmu, u prilici svaku novu pjesmu na tren osvijetliti lampicom, počešljati je, predstaviti ukućanima i eventualno susjedima. Jer kako drugačije misliti o onima koji slušaju Pipse nego kao o familiji.