Pjevač benda Linkin Park pronađen mrtav u svom domu

Chester Bennington, photo: Rich Fury/Getty Images for iHeartMedia

Američkim i lokalnim medijima prolomila se vijest o još jednoj tragičnoj smrti na glazbenoj sceni. Chester Bennington (41), pjevač benda Linkin Park, pronađen je mrtav u svom domu u Palos Verdesu blizu Los Angelesa. Preliminarna policijska izvješća upućuju na samoubojstvo vješenjem. 

Poražavajuće je da je glazbena scena na ovako tragičan način u vrlo kratkom razdoblju ostala bez dva značajna glazbenika, a još je tužnije da nas je vijest dočekala upravo na rođendan Chrisa Cornella koji nas je napustio krajem svibnja. Bennington je bio izuzetno blizak prijatelj pokojnom Chrisu Cornellu te je, osim što je nastupio na njegovom sprovodu prije nepuna dva mjeseca, javno isticao koliko je bio inspiriran njegovim talentom i osobnošću. Pjevač Linkin Parka, benda koji je popularnosti stekao početkom dvijetisućitih, dugo se borio s ovisnošću o drogama i alkoholizmom te je otvoreno govorio o svojim demonima iz prošlosti, pa tako i o suicidalnim mislima uzrokovanih traumama iz djetinjstva.

Kalifornijski bend Linkin Park globalnu je popularnost stekao kao dio vala nu metala, fuzije metala i hip hopa, koji je početkom tisućljeća bio iznimno popularan. Njihovi hitovi, poput primjerice “Numb”, “One step closer”, “In the End” i “Crawling” nadišli su granice žanra i bili jednako popularni kao najveći pop hitovi vremena.