Pjevačica grupe The Cranberries preminula u 46. godini života

Da ni 2018. godina neće biti blaga prema glazbenom svijetu pokazala je još jedna tragična vijest. Pjevačica popularnog irskog rock benda The Cranberries, Dolores O’Riordan preminula je u Londonu u 46. godini, a vijest je potvrdila njezina agencija za odnose s javnošću.

Za sada nisu poznati detalji ovog potresnog događaja, iako je zdravlje Dolores O’Riordan bilo narušeno još prošle godine kada je bend bio primoran otkazati dio nastupa. U priopćenju benda i njezine PR agencije Lindsey Holmes Publicity otkriveno je tek da je glazbenica bila u Londonu zbog snimanja te medije mole za privatnost u ovim teškim trenucima.

Frontmenica prepoznatljivih vokalnih sposobnosti i naglaska pridružila se braći Noelu i Mikeu Hoganu u bendu davne 1989. dok se bend još zvao The Cranberry Saw Us. The Cranberries se smatra jednim od popularnijih i uspješnijih sastava ’90-ih, što svakako potvrđuje nepresušna baza fanova koja je rasla i u trenucima kada je bend uzeo kreativnu pauzu. Simpatije slušatelja diljem svijeta osvojili su bezvremenskom aktivističkom himnom “Zombi” te pjesmama “Just My Imagination”, “Dreams”, “Linger” i “Animal Instinct”, a naklade njihovih uspješnih albuma broje se u preko 40 milijuna primjeraka. Preminula pjevačica objavila je i dva solo albuma, Are You Listening? (2007.) i No Baggage (2009.).