“Pjevajmo za Zagreb” – poznati glazbenici i građani pjevaju za naš glavni grad

Poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donose najljepše stihove o Zagrebu

Akcijom „Pjevajmo za Zagreb” poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.

„Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji” rekao je Platon. U doba velike borbe s koronavirusom i teške situacije u gradu Zagrebu, koji je pogođen potresom, glazba je potrebnija više no ikad. Upravo zato, hrvatski glazbenici, ali i obični građani odlučili su se ujediniti u akciji Pjevajmo za Zagreb te otpjevati par stihova i posvetiti ih našem glavnom gradu i tako akciji dati svoj glazbeni doprinos.

Akcija, koju je pokrenula Hrvatska diskografska udruga, za cilj ima donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana, kako bi im pomogli da dane izolacije provedu u pjesmi i što boljem raspoloženju.
 
Kampanja kojoj se mogu pridružiti svi glazbenici, osobe iz javnog života i građani bit će plasirana na službenoj Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge. Prva od njih koja je to već učinila bila je poznata regionalna pjevačica Neda Ukraden, a kampanji su se dosada pridružili poznati glazbenici: Šimo Jovanovac, Mia Dimšić, Đani Stipaničev, Tomislav Bralić, Goran Karan, Saša Lozar, Antonija Šola, Kim Verson, grupa Chui, Bojan Jambrošić, Zdenka Kovačiček i mnogi drugi.

Pjevajmo za Zagreb – Zdenka Kovačiček

Traje #PjevajmoZaZagreb! Ovaj se put prisjećamo jednog klasika ?Zdenka Kovačiček zapjevala je pjesmu koju pamte samo starije zagrebačke i hrvatske generacije, znate li možda ime pjesme i autora? ??Uključite se i vi, pošaljite nam svoj video na hdu@hdu.hr jer objavljujemo najbolje! #OstaniDoma #HDU #Diskografi ?Dancing Bear Music

Gepostet von HDU – Hrvatska diskografska udruga am Donnerstag, 26. März 2020

 
Pozivamo sve da se uključe u ovu kampanju tako da pošalju svoje snimke na mail adresu hdu@hdu.hr koje će zatim biti objavljene na Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge ili da prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koriste službeni hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označe profile Hrvatske diskografske udruge.
 
„Kampanja je dio manifestacije ‘Mjesec glazbe u Zagrebu’ koja se ove godine neće održati na ulicama našeg glavnog grada, ali zato smo njen mali dio preselili u Vaše domove. Neka glazba nikad ne utihne i neka nam bude drag prijatelj dok odgovorno sjedimo u našim domovima kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže, poručuju iz Hrvatske diskografske udruge.
 
Glazba ima veliku moć širenja pozitivne energije i kroz ovu kampanju građanima se nastoje prenijeti pozitivne misli, snaga zajedništva i vjera u skori dolazak boljih vremena.

#PjevajmoZaZagreb

 ***
Hrvatska diskografska udruga – HDU IFPI Croatia osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju.