Plastic Knives – “Future Ex”


Režija: Filip Dizdar i Nikola Babić.
Montaža i snimanje: Filip Dizdar.
Producent: Nikola Babić
MUA & Styling: Kasandra Draganić
Glumica: Nikolina Nikolesić
Making off: Zvonimir Ferina

Electro-rock duo iz Zagreba (Damjan Vujaklija i Nikola Babić) svira glazbu koja se može opisati kao spoj aranžmana i šarenila novijih alternativnih rock sastava (The Mars Volta, Queens Of The Stone Age, Deftones, Foals), u kombinaciji s teksturama i često agresivnim synth leadovima recentnijih elektronskih izvođača (Justice, Crystal Castles, U.N.K.L.E.).

EP prvijence izdali su 27. ožujka:

Both Sides Of The Atlantic naklonjen je eksperimentalnim i progresivnim rock utjecajima. Na tom EP-u često se isprepleću efektima natopljene gitare, razni synthevi, nepravilne mjere i poliritmija. Osim toga album ima relativno velik dinamički raspon – od downtempo electro balada do full blown the-mars-volta-like nabijačina.

Tongue In Cheek više naginje utjecajima agresivnije i tvrđe elektronske glazbe. Riječ je o direktnijim aranžmanima i temama u usporedbi s Both Sides Of The Atlantic materijalom. Pjesmama dominiraju veliki i masni synthevi, a ritam sekcija više je groove orijentirana.

Većina pjesama na oba EP-a su instrumentalne, osim tri pjesme na kojima gostuju Diyala, Sara Renar i Hrvoje Malić (Baden-Baden). Pjesme su miksane i masterirane pod poducentskom palicom Ivana Božanića.

https://plasticknives.bandcamp.com
https://www.facebook.com/plasticknivessuck
http://www.plasticknives.band